750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
12 janvier 2020

Notenkoekjes met confituur

Notenkoekjes met confituur
Ingrediënten : 125 gr margarine op kamertemperatuur 100 gr de bloemsuiker 100 gr gegrilde en fijngemalen notenmix (pindanoten, amandelen, walnoten en hazelnoten voor mij) 1 ei 1 el. pralinépasta (caramel voor mij) ½ zakje bakpoeder (5 gr) 250 – 300 gr...
Publicité
Publicité
17 décembre 2019

Appeltaart met amandelen

Appeltaart met amandelen
Ingrediënten : 3 eieren 150 gr suiker 150 gr olie (zonnebloem of maïs) 100 gr melk 250 gr bloem 1 zakje bakpoeder zestes van 1 citroen een snufje zout Voor de afwerking : 2 geraspte appels (Golden, Pink Lady…) 50 gr suiker 100 gr amandelschilfers kaneel...
17 février 2020

Kokos & abrikooskoekjes

Kokos & abrikooskoekjes
Ingrediënten : 250 gr zachte boter 250 gr bloemsuiker 2 eieren 60 gr zonnebloemolie 50 gr geraspte kokos 50 gr vers sinaasappelsap zestes van 1 sinaasappel 1 tl. abrikoosaroma 1 tl. vanillearoma 1 el. abrikozenconfituur 50 gr middelfijn griesmeel 1/2...
13 décembre 2019

Peperkoek

Peperkoek
Ingrediënten : 260 gr bloem 50 gr gesmolten boter 40 gr blonde cassonade suiker 2 eieren 100 gr melk 350 gr vloeibare honing (oranjebloesem voor mij) 1 zakje bakpoeder (10 gr) 1/2 tl. natriumbicarbonaat 1 tl. kruidnagels 1 el. kaneel in poeder 1 tl. steranijs...
5 décembre 2019

Kokosbloempjes

Kokosbloempjes
Ingrediënten : 300 gr bloem 125 gr zachte boter 80 gr poedersuiker 100 gr geraspte kokos gemixt met 20 gr poedersuiker 1 ei 1/2 koffielepel bakpoeder 1 koffielepel vanille van Algerije 1 snuifje zout 4 soeplepels olie zeste van een citroen Voor de afwerking...
Publicité
Publicité
5 décembre 2019

Amandelringen

Amandelringen
Ingrediënten : 125 gr zachte boter 2 eigelen 60 gr poedersuiker 1 koffielepel citroenzestes 1 koffielepel vanille van Algerije 30 gr maïzena 200 gr bloem 1/2 koffielepel bakpoeder Voor de afwerking : amandelschilfers (niet geroosterd) eiwit gekonfijte...
13 juin 2020

Tiramisu met aardbei en speculoos

Tiramisu met aardbei en speculoos
Ingrediënten voor 4 personen : 250 gr mascarpone 2 eierdooiers 1 eiwit 30 gr suiker een snufje zout enkele aardbeien gesneden in kleine stukjes enkele gemixte speculooskoekjes Bereiding : Scheid de eiwitten en dooiers in 2 aparte kommen. Mix de eierdooiers...
16 novembre 2020

Notencake

Notencake
Ingrediënten voor een bakvorm van 26 cm ⌀ : 4 eieren 150 gr suiker 50 gr honing een snufje zout ½ tl. kaneel 175 ml zonnebloemolie 125 ml melk 10 ml oranjebloesem 100 gr pinda’s 100 gr walnoten 35 gr sesamzaad 175 gr bloem 10 gr bakpoeder Voor de afwerking...
30 janvier 2020

Tulbandjes met sesamzaad

Tulbandjes met sesamzaad
Ingrediënten : 250 gr zachte boter 100 gr suiker een snufje zout 1 zakje vanillesuiker 380 gr farine abrikozen- of aardbeiconfituur 200 gr niet-geroosterde sesamzaad Bereiding : Doe de boter, suiker en vanillesuiker in de keukenrobot en meng tot je een...
14 janvier 2020

Koekjes met melkpoeder

Koekjes met melkpoeder
Ingrediënten : 150 gr zachte boter 250 gr bloem 50 gr suiker een zakje vanillesuiker of aroma naar keuze 25 gr melkpoeder (Nido) 1 ei een snufje zout Voor de afwerking : ½ tablet melkchocolade feuilletine (flinterdunne flensjes) Bereiding: Grill het melkpoeder...
6 janvier 2020

Koekjes met chocoladeganache

Koekjes met chocoladeganache
Ingrediënten : 250 gr bloem 125 gr zachte boter 50 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 50 gr amandelpoeder 1 ei een snufje zout Voor de ganache : 100 gr melkchocolade 50 gr volle room Voor de afwerking : glittersuiker of suikerparels Bereiding : Meng de suiker,...
30 mai 2020

Chocolademousse met mascarpone

Chocolademousse met mascarpone
Ingrediënten voor 4-5 personen: 2 eieren 250 gr mascarpone 100 gr zwarte chocolade 2 el. suiker chocoladeversiering : parels, flakes, krullen... Bereiding : Breek de chocolade in stukken en smelt die au bain-marie of in de microgolfoven. Scheid de eiwitten...
6 janvier 2020

Karamelkroontjes

Karamelkroontjes
Ingrediënten : 250 gr zachte boter 150 gr bloemsuiker 300 gr bloem een snufje zout 1 tl. bakpoeder 1 tl. vanille van Algerije 80-90 gr chocoladedruppels karamel zwarte chocolade eetbare glitterpoeder Préparation : Zeef de bloem en bakpoeder in een kom....
11 janvier 2020

Kaneeltartelettes met confituur

Kaneeltartelettes met confituur
Ingrediënten : 200 gr gegrilde en grof gemalen amandelen 250 gr margarine 300 gr gemixte koekjes (Petit Beurre voor mij) 4 eieren 250 gr suiker 1 tl. kaneel 100 gr bloem Voor de afwerking : confituur (abrikoos of aardbei) bloemsuiker grof gemalen pistachenoten...
1 janvier 2020

Tulbandjes met pralin

Tulbandjes met pralin
Ingrediënten : 200 gr zachte boter 200 gr suiker 3 à 4 eigelen 100 gr maïzena 250 gr bloem 5 gr bakpoeder een snufje zout 1 tl. van Algerije (vanillepoeder) 2 el. p ralin (brésiliennenootjes) Voor de afwerking : Dulce de Leche pralin Bereiding : Zeef...
20 décembre 2019

Frambozencake

Frambozencake
Ingrediënten : 180 gr bloem 2 tl. bakpoeder een snufje zout 240 gr Griekse yoghurt 120 gr suiker 3 eieren 2 zakjes vanillesuiker 120 ml zonnebloemolie 100 gr verse frambozen Voor de afwerking : bloemsuiker enkele frambozen Bereiding : Verwarm de oven...
17 décembre 2019

Pannenkoeken

Pannenkoeken
Ingrediënten : 4 eieren 2 zakjes vanillesuiker 80 gr gesmolten boter 1 l melk 400 gr bloem Bereiding : Mix de eieren en vanillesuiker in een grote kom. Voeg de gesmolten boter toe, mix goed. Voeg daarna de melk toe en mix goed. Zeef de bloem over het...
25 décembre 2019

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes
Ingrediënten : 250 gr roomboter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel (houd het eiwit voor de royal icing) 80 gr maïzena 400 gr bloem 1 tl. kruidenmix voor peperkoek een snufje zout 2 el. vloeibare honing (met oranjebloesem voor mij) Voor de versiering :...
Publicité
Publicité
<< < 1 2
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité