Aardbeitiramisu
Ingrediënten voor een grote schaal :
70 gr suiker
500 gr aardbeien
3 eigelen
2 zakjes vanillesuiker
250 gr mascarpone
1 doos boudoirs (lange vingers)
Bereiding :
Mix 300 gr aardbeien met 40 gr suiker. Houd de rest van de aardbeien voor de decoratie.
Mix de eigelen met 30 gr suiker en de 2 zakjes vanillesuiker. Voeg de mascarpone toe en mix tot een gladde crème.
Neem een grote schaal en bedek de bodem met een fijne laag crème. Leg een laag lange vingers en giet er een laag aardbeisiroop over. Bedek met een laag crème en versier naar wens met aardbeien in plakjes gesneden, chocoladekrullen, enz.
Indien je kleine verrines gebruikt, maak wat minder aardbeisiroop (of drink de rest gewoon lekker op) en snijd de lange vingers in kleine stukjes. Wissel ook hier de lagen af : crème, lange vingers, aardbeisiroop.
Een snel en verfrissend receptje. Enjoy !