Koekjes met chocoladeganache
Ingrediënten :
250 gr bloem
125 gr zachte boter
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
50 gr amandelpoeder
1 ei
een snufje zout
Voor de ganache :
100 gr melkchocolade
50 gr volle room
Voor de afwerking :
glittersuiker of suikerparels
Bereiding :
Meng de suiker, vanillesuiker en boter met de hand in een grote kom tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg het ei toe, daarna het gezeefde amandelpoeder en bloem. Meng goed tot je een homogeen en soepel deeg bekomt. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en plaats voor 30 minuten in de koelkast.
Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 bladen bakpapier op 4-5 mm dikte. Steek de vormpjes uit (bebloem de vorm iedere keer zodat het deeg niet blijft kleven) en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de koekjes nog 10 minuten in de koelkast zodat de koekjes hun vorm behouden bij het afbakken.
Dit is de gebruikte uitsteekvorm :
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160-180° gedurende zo’n 15-18 min. De koekjes moeten goudbruin zijn aan de onderkant. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen kunnen we de ganache maken. Doe de room in een kleine kookpot op laag vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade smelt en je een mooi gladde en glanzende ganache bekomt. Laat even afkoelen en vul daarna de koekjes.
Strooi wat suikerparels of glittersuiker en laat volledig afkoelen.
Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of een plastic doos.
Smakelijk !