750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
6 janvier 2020

Koekjes met chocoladeganache

IMG_1992

IMG_1998

Ingrediënten :

250 gr bloem

125 gr zachte boter

50 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

50 gr amandelpoeder

1 ei 

een snufje zout

Voor de ganache :

100 gr melkchocolade

50 gr volle room

Voor de afwerking :

glittersuiker of suikerparels

 IMG_1995

 IMG_1977

Bereiding :

Meng de suiker, vanillesuiker en boter met de hand in een grote kom tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg het ei toe, daarna het gezeefde amandelpoeder en bloem. Meng goed tot je een homogeen en soepel deeg bekomt. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en plaats voor 30 minuten in de koelkast.

Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 bladen bakpapier op 4-5 mm dikte. Steek de vormpjes uit (bebloem de vorm iedere keer zodat het deeg niet blijft kleven) en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de koekjes nog 10 minuten in de koelkast zodat de koekjes hun vorm behouden bij het afbakken.

DSC_0190

Dit is de gebruikte uitsteekvorm :

120427699_o

  Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160-180° gedurende zo’n 15-18 min. De koekjes moeten goudbruin zijn aan de onderkant. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

DSC_0195 

Terwijl de koekjes afkoelen kunnen we de ganache maken. Doe de room in een kleine kookpot op laag vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade smelt en je een mooi gladde en glanzende ganache bekomt. Laat even afkoelen en vul daarna de koekjes.

DSC_0196

Strooi wat suikerparels of glittersuiker en laat volledig afkoelen.

DSC_0197

Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of een plastic doos.

IMG_1987

IMG_1993

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
D
Waar kan ik zo een uitsteek vorm vinden. Laat maar weten bedankt
Répondre
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité