750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
30 mai 2020

Chocolademousse met mascarpone

Chocolademousse met mascarpone
Ingrediënten voor 4-5 personen: 2 eieren 250 gr mascarpone 100 gr zwarte chocolade 2 el. suiker chocoladeversiering : parels, flakes, krullen... Bereiding : Breek de chocolade in stukken en smelt die au bain-marie of in de microgolfoven. Scheid de eiwitten...
Publicité
Publicité
26 mai 2020

Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes
Ingrediënten : 250 g zachte boter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel 80 g maïzena 400 g bloem 1 grote el. cacao (type Van Houten) een snufje zout Voor de afwerking : chocolade, karamel… chocoladeparels, hagelslag… Bereiding : Doe de boter, bloemsuiker...
26 mai 2020

Choco-karamel koekjes

Choco-karamel koekjes
Ingrediënten : 200 gr bloem 125 gr zachte boter 50 gr karamel (type Nestlé) 10 gr cacao (type Van Houten) 20 gr zonnebloemolie 1 eigeel 5 gr bakpoeder 1 tl. vanille van Algerjie een snufje zout 30 gr bloemsuiker Voor de afwerking : chocopasta karamel...
25 mai 2020

Kokostulbandjes

Kokostulbandjes
Ingrediënten : 400 gr bloem 150 gr geroosterde geraspte kokosnoot, gemengd met enkele druppels citroensap 150 gr bloemsuiker 250 gr zachte boter 2 eieren 1 zakje bakpoeder (10 gr) een snufje zout 1 tl. vanille van Algerije Voor de afwerking : chocolade,...
24 mai 2020

Kokoscakeje met gekonfijte kersen

Kokoscakeje met gekonfijte kersen
Ingrediënten : 220 gr gemalen geraspte kokosnoot 150 gr bloemsuiker 3 eieren zestes van een citroen 100 gr gekonfijte kersen (gesneden in kleine stukjes) 60 gr gesmolten boter 20 gr bloem 1 tl. vanille van Algerije Voor de afwerking : witte chocolade...
Publicité
Publicité
13 mai 2020

Mouskoutchou met chocoladedruppels

Mouskoutchou met chocoladedruppels
Ingrediënten : 1 glas = 200 ml 5 eieren 1 yoghurt (natuur of vanille) 1 glas suiker zeste van een citroen een zakje vanillesuiker een zakje bakpoeder (16 gr) 1 glas zonnebloemolie een snufje zout 80 gr chocoladedruppels (of meer) 1 el. azijn (facultatief)...
4 mai 2020

Tajine van gehaktballetjes en erwten

Tajine van gehaktballetjes en erwten
Ingrediënten : 5 tomaten in blokjes (gepeld en ontpit) 400 gr erwten (bevroren) 4 aardappelen 400 gr rundergehakt 2 rode uien 1 el. tomatenconcentraat 3 teentjes knoflook fijngehakte peterselie zout zachte paprika zwarte peper komijn ras el hanout gember...
1 mai 2020

Basboussa

Basboussa
Ingrediënten : 1 glas = 200 ml 5 eieren (klein kaliber) 3 glazen fijn griesmeel 1 glas suiker 1 glas zonnebloemolie 1 glas melk 2 zakjes bakpoeder (20 gr in totaal) 1 zakje vanillesuiker zestes van een sinaasappel Siroop : 2 glazen suiker 1 liter water...
Publicité
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité