Mouskoutchou
Een heerlijk luchtige cake geparfumeerd met citroen- of sinaasappelzeste. Perfect voor het vieruurtje!
Ingrediënten :
5 eieren (eigeel en eiwit apart)
1 glas suiker
1/2 glas melk
1/2 glas zonnebloemolie
7 grote eetlepels bloem
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
zeste van citroen of sinaasappel
Bereiding :
Meng de eigelen, citroenzeste, suiker en vanille in een grote kom. Voeg de melk, olie, bakpoeder en gezeefde bloem toe. Meng goed na iedere toevoeging.
In een ander kom, klop de eiwitten stevig op.
Meng de helft van de opgeklopte eiwitten in het beslag met een houten lepel. Meng daarna langzaam de tweede helft van de opgeklopte eiwitten tot je een mooi luchtig beslag hebt.
Vet een bakvorm (tulband) in en giet het beslag erin.
Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30-40 min. Controleer of de cake gaar is met een prikker.
Laat de cake wat afkoelen vooraleer je die uit de bakvorm haalt.
Laat hem volledig afkoelen op een rooster en bestrooi met wat bloemsuiker.
Smakelijk !