750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
8 décembre 2019

Mouskoutchou

IMG_3215

IMG_3252

Een heerlijk luchtige cake geparfumeerd met citroen- of sinaasappelzeste. Perfect voor het vieruurtje!

Ingrediënten :

 DSC_2878

5 eieren (eigeel en eiwit apart)

1 glas suiker

1/2 glas melk

1/2 glas zonnebloemolie

7 grote eetlepels bloem

1 zakje bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

zeste van citroen of sinaasappel

IMG_3213 

 IMG_3227

Bereiding :

Meng de eigelen, citroenzeste, suiker en vanille in een grote kom. Voeg de melk, olie, bakpoeder en gezeefde bloem toe. Meng goed na iedere toevoeging.

In een ander kom, klop de eiwitten stevig op.

Meng de helft van de opgeklopte eiwitten in het beslag met een houten lepel. Meng daarna langzaam de tweede helft van de opgeklopte eiwitten tot je een mooi luchtig beslag hebt.

Vet een bakvorm (tulband) in en giet het beslag erin.

Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30-40 min. Controleer of de cake gaar is met een prikker.

Sans titre-1

Laat de cake wat afkoelen vooraleer je die uit de bakvorm haalt.

Sans titre-2

Laat hem volledig afkoelen op een rooster en bestrooi met wat bloemsuiker.

Smakelijk !

IMG_3217

 IMG_3232

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité