750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
8 décembre 2019

Kaneelkoekjes

IMG_5891

IMG_5894

Ingrediënten :

250 gr roomboter
150 g bloemsuiker
1 ei + 1 eigeel
80 gr maïzena
400 gr bloem
1 tl. kaneel
een snufje zout 

Voor de versiering :

pure chocolade 
flinterdunne flensjes (crêpe dentelle) in stukken of grof gemalen amandelen
eetbare glitterpoeder ‘goud’

IMG_5947 

IMG_5924

Bereiding :

Doe de boter, bloemsuiker, kaneel en zout in de keukenrobot met de K-klopper en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de eieren één na één toe alsook de gezeefde maïzena tot je een luchtig mengsel bekomt. Voeg de gezeefde bloem in één keer toe zonder het deeg teveel te kneden. Het deeg moet soepel zijn.

Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en plaats het voor enkele uren (of ganse nacht) in de koelkast. 

 Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 bladen bakpapier op 3 mm dikte. Zo vermijd je om nog extra bloem toe te voegen van het werkblad.
Steek de vormpjes uit (tajine, hand van Fatima, theepot…) en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de koekjes nog 10 min in de koelkast zodat de koekjes hun vorm behouden bij het afbakken.

 DSC_6235

DSC_6236

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160° gedurende zo’n 15-18 min. De koekjes moeten goudbruin zijn aan de onderkant. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Terwijl de koekjes bakken kunnen we de chocoladeversieringen klaarmaken.
Smelt wat pure chocolade au bain-marie et vul de plastic chocolademolds met een koffielepeltje of plastic spuitzakje. Je kan de grotere chocoladeversieringen vullen met wat crêpe dentelle of amandelen. Plaats de chocolademolds in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Haal de chocoladeversieringen voorzichtig uit de molds en versier met wat glanspoeder.

  DSC_6238 DSC_6241

Eenmaal de koekjes afgekoeld zijn, doe wat chocolade in het midden van het koekje en plaats een chocoladeversiering erop.

         DSC_6237 DSC_6244

Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of een plastic doos.

 Sans titre-3

IMG_5922

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité