Pannenkoeken
Ingrediënten :
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
80 gr gesmolten boter
1 l melk
400 gr bloem
Bereiding :
Mix de eieren en vanillesuiker in een grote kom. Voeg de gesmolten boter toe, mix goed. Voeg daarna de melk toe en mix goed. Zeef de bloem over het beslag en mix goed zodat er geen klontertjes in het beslag achterblijven.
Dek het beslag af met een theedoek en laat het een half uur rusten.
Neem een antikleefpan of pannenkoekenmaker en vet die in met wat boter en behulp van keukenpapier. Wanneer de pan warm is , giet een kleine pollepel beslag in de pan en draai die rond tot de bodem van de pan volledig bedekt is. Bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is of het deeg bovenaan niet meer vochtig is. Draai hem om en bak de ommezijde. Leg de pannenkoeken op een bord en bedek met aluminiumfolie om ze lekker warm en zacht te houden.
Serveer de pannenkoeken warm of koud met wat bloemsuiker, confituur, chocopasta…
Smakelijk!