750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
25 mai 2020

Kokostulbandjes

IMG_8230

IMG_8256

Ingrediënten :

400 gr bloem

150 gr geroosterde geraspte kokosnoot, gemengd met enkele druppels citroensap

150 gr bloemsuiker

250 gr zachte boter

2 eieren

1 zakje bakpoeder (10 gr)

een snufje zout

1 tl. vanille van Algerije

Voor de afwerking :

chocolade, geraspte kokosnoot, kokosschilfers, gemalen pistache, amandelschilfers  enz.

 IMG_8235

 IMG_8222

Bereiding :

Doe de boter en bloemsuiker in de keukenrobot en mix tot een romige massa. Voeg de eieren één na één toe en mix goed.

Voeg het zout, de vanille en kokos toe, meng goed. Voeg als laatste de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Meng ment de hand tot een homogeen en plakkerig deeg. Laat het deeg 5 min rusten.

Vorm balletjes van zo’n 25-30 gr (hangt af van de gekozen bakvorm) en plaats die in de bakvormen.

Bak in een voorverwarmde oven op 170°-180° gedurende 20-25 min.

Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer ze te ontvormen.

DSC_6836 DSC_6837

Smelt ondertussen wat chocolade au bain-marie. Vul het midden van ieder koekje met chocolade of dompel de koekjes in de chocolade en versier naar keuze.

IMG_8215

IMG_8267

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité