Kokostulbandjes
Ingrediënten :
400 gr bloem
150 gr geroosterde geraspte kokosnoot, gemengd met enkele druppels citroensap
150 gr bloemsuiker
250 gr zachte boter
2 eieren
1 zakje bakpoeder (10 gr)
een snufje zout
1 tl. vanille van Algerije
Voor de afwerking :
chocolade, geraspte kokosnoot, kokosschilfers, gemalen pistache, amandelschilfers enz.
Bereiding :
Doe de boter en bloemsuiker in de keukenrobot en mix tot een romige massa. Voeg de eieren één na één toe en mix goed.
Voeg het zout, de vanille en kokos toe, meng goed. Voeg als laatste de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Meng ment de hand tot een homogeen en plakkerig deeg. Laat het deeg 5 min rusten.
Vorm balletjes van zo’n 25-30 gr (hangt af van de gekozen bakvorm) en plaats die in de bakvormen.
Bak in een voorverwarmde oven op 170°-180° gedurende 20-25 min.
Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer ze te ontvormen.
Smelt ondertussen wat chocolade au bain-marie. Vul het midden van ieder koekje met chocolade of dompel de koekjes in de chocolade en versier naar keuze.
Smakelijk !