750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
2 avril 2020

Chebakia cake

Chebakia cake 1

Chebakia cake

Ingrediënten :

3 eieren

150 gr suiker

1 el. honing

1 snufje zout

1 zakje vanillesuiker

150 gr zonnebloemolie

1/2 tl. kaneel

2 el. oranjebloesemwater

1 el. azijn

1/2 tl. gemalen venkelzaad

1/2 tl. gemalen anijszaad

180 gr bloem

1 zakje bakpoeder

50 gr fijngemalen amandelen

45 gr yoghurt

Voor de afwerking :

50 gr honing (oranjebloesemhoning voor mij)

sesamzaad

Chebakia cake 2

Chebakia cake - silsal

Bereiding :

Mix de eieren, suiker, honing, zout en vanillesuiker gedurende enkele minuten tot een schuimig beslag.

Voeg de zonnebloemolie, kaneel, oranjebloesemwater, azijn, venkel- en anijszaad toe en mix goed.

Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Voeg als laatste de gemalen amandelen en yoghurt toe. Mix nog een minuut om een homogeen beslag te bekomen.

Beboter en bebloem een bakvorm en giet het beslag erin tot 3/4 hoogte.

Bak in een voorverwamde oven op 170° gedurende 25-30 minuten. Controleer de gaartijd met een tandenstoker.

Een paar minuten voor het einde van de gaartijd, warm de honing lichtjes op in een pannetje op laag vuur om hem vloeibaar te maken. Neem de cake uit de oven en bestrijk de bovenkant onmiddellijk met de honing. Bestrooi met sesamzaad en laat de cake volledig afkoelen.

Bewaar de cake in een plastic doos.

Smakelijk !

Chebakia cake silsal design

Bron : Kookmutsjes

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité