750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
11 janvier 2020

Kaneeltartelettes met confituur

IMG_1927

IMG_1921

Ingrediënten :

200 gr gegrilde en grof gemalen amandelen

250 gr margarine

300 gr gemixte koekjes (Petit Beurre voor mij)

4 eieren

250 gr suiker

1 tl. kaneel

100 gr bloem

Voor de afwerking :

confituur (abrikoos of aardbei)

bloemsuiker

grof gemalen pistachenoten

IMG_1935

IMG_1920

Bereiding :

Doe de boter en suiker in de keukenrobot en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de eieren één na één toe.

Voeg de bloem, gemalen amandelen, kaneel en gemixte koekjes toe. Meng goed tot een homogeen deeg.

Doe het deeg in een spuitzak en vul de bakvormen. Voor deze koekjes gebruikte ik een Saint-Honoré vorm.

S191-perle-doree-moule-silicone-8-saint-honore

 Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15-20 minuten.

DSC_0194

Eenmaal de koekjes gebakken zijn, vul het midden met confituur (lichtjes opgewarmd om vloeibaarder te maken) en strooi wat gemalen pistache. Je kan de koekjes ook eerst bestrooien met bloemsuiker en daarna vullen met confituur.

DSC_0200

Smakelijk !

IMG_1942

IMG_1926

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité