Kaneeltartelettes met confituur
Ingrediënten :
200 gr gegrilde en grof gemalen amandelen
250 gr margarine
300 gr gemixte koekjes (Petit Beurre voor mij)
4 eieren
250 gr suiker
1 tl. kaneel
100 gr bloem
Voor de afwerking :
confituur (abrikoos of aardbei)
bloemsuiker
grof gemalen pistachenoten
Bereiding :
Doe de boter en suiker in de keukenrobot en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de eieren één na één toe.
Voeg de bloem, gemalen amandelen, kaneel en gemixte koekjes toe. Meng goed tot een homogeen deeg.
Doe het deeg in een spuitzak en vul de bakvormen. Voor deze koekjes gebruikte ik een Saint-Honoré vorm.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15-20 minuten.
Eenmaal de koekjes gebakken zijn, vul het midden met confituur (lichtjes opgewarmd om vloeibaarder te maken) en strooi wat gemalen pistache. Je kan de koekjes ook eerst bestrooien met bloemsuiker en daarna vullen met confituur.
Smakelijk !