Chocoladekoekjes
Ingrediënten :
250 g zachte boter
150 g bloemsuiker
1 ei + 1 eigeel
80 g maïzena
400 g bloem
1 grote el. cacao (type Van Houten)
een snufje zout
Voor de afwerking :
chocolade, karamel…
chocoladeparels, hagelslag…
Bereiding :
Doe de boter, bloemsuiker en zout in de keukenrobot met de K-klopper en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de eieren één na één toe alsook de gezeefde maïzena en cacao tot je een luchtig mengsel bekomt. Voeg de gezeefde bloem in één keer toe zonder het deeg teveel te kneden. Het deeg moet soepel zijn.
Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en plaats het voor enkele uren (of ganse nacht) in de koelkast.
Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 bladen bakpapier op 3 mm dikte.
Steek de vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de koekjes nog 10 min in de koelkast zodat de koekjes hun vorm behouden bij het afbakken.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160° gedurende zo’n 15-18 min. De koekjes moeten goudbruin zijn aan de onderkant. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Vul het midden van de koekjes met chocolade en bestrooi met chocoladeparels.
Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of een plastic doos.
Smakelijk !