750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
26 mai 2020

Chocoladekoekjes

IMG_8178

IMG_8167

Ingrediënten :

250 g zachte boter

150 g bloemsuiker

1 ei + 1 eigeel

80 g maïzena

400 g bloem

1 grote el. cacao (type Van Houten)

een snufje zout 

Voor de afwerking :

chocolade, karamel…

chocoladeparels, hagelslag…

IMG_8186

IMG_8210

  Bereiding :

Doe de boter, bloemsuiker en zout in de keukenrobot met de K-klopper en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de eieren één na één toe alsook de gezeefde maïzena en cacao tot je een luchtig mengsel bekomt. Voeg de gezeefde bloem in één keer toe zonder het deeg teveel te kneden. Het deeg moet soepel zijn.

Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en plaats het voor enkele uren (of ganse nacht) in de koelkast. 

 Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 bladen bakpapier op 3 mm dikte.

Steek de vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de koekjes nog 10 min in de koelkast zodat de koekjes hun vorm behouden bij het afbakken.

DSC_6833

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160° gedurende zo’n 15-18 min. De koekjes moeten goudbruin zijn aan de onderkant. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Vul het midden van de koekjes met chocolade en bestrooi met chocoladeparels.

DSC_6842

Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of een plastic doos.

IMG_8203

IMG_8288

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité