Amandelringen
Ingrediënten :
125 gr zachte boter
2 eigelen
60 gr poedersuiker
1 koffielepel citroenzestes
1 koffielepel vanille van Algerije
30 gr maïzena
200 gr bloem
1/2 koffielepel bakpoeder
Voor de afwerking :
amandelschilfers (niet geroosterd)
eiwit
gekonfijte kersen
poedersuiker
Bereiding :
Meng de boter en eigelen met de hand in een grote kom, voeg poedersuiker toe en meng goed.
Voeg de citroenzeste en vanille toe, daarna de gezeefde maïzena, bloem en bakpoeder.
Vorm een mooie soepele deegbal en verdeel in kleine balletjes van elk 35 gr.
Rol elk balletje uit tot een staafje en knijp de uiteinden op elkaar om een cirkel te vormen.
Bestrijk de koekjes met wat eiwit en besprenkel met amandelschilfers. Duw ze wat aan zodat ze blijven plakken. Plaats een halve gekonfijte kers op ieder koekje.
Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170° gedurende zo’n 15 minuten.
De koekjes moet goudbruin worden.
Laat ze volledig afkoelen op een rooster en bestrooi ze dan met wat poedersuiker.
Smakelijk!