750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
5 décembre 2019

Amandelringen

IMG_0847

IMG_0833

Ingrediënten :

125 gr zachte boter
2 eigelen
60 gr poedersuiker
1 koffielepel citroenzestes
1 koffielepel vanille van Algerije
30 gr maïzena
200 gr bloem
1/2 koffielepel bakpoeder

Voor de afwerking :

amandelschilfers (niet geroosterd)
eiwit
gekonfijte kersen
poedersuiker

IMG_0838

 IMG_0839

Bereiding :

Meng de boter en eigelen met de hand in een grote kom, voeg poedersuiker toe en meng goed.
Voeg de citroenzeste en vanille toe, daarna de gezeefde maïzena, bloem en bakpoeder.
Vorm een mooie soepele deegbal en verdeel in kleine balletjes van elk 35 gr.
Rol elk balletje uit tot een staafje en knijp de uiteinden op elkaar om een cirkel te vormen.
Bestrijk de koekjes met wat eiwit en besprenkel met amandelschilfers. Duw ze wat aan zodat ze blijven plakken. Plaats een halve gekonfijte kers op ieder koekje.
Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

IMG_0757

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170° gedurende zo’n 15 minuten.
De koekjes moet goudbruin worden.
Laat ze volledig afkoelen op een rooster en bestrooi ze dan met wat poedersuiker.

Smakelijk!

IMG_0848

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité