750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
30 mai 2020

Chocolademousse met mascarpone

IMG_8386

IMG_8367

 

Ingrediënten voor 4-5 personen:

2 eieren

250 gr mascarpone

100 gr zwarte chocolade

2 el. suiker

chocoladeversiering : parels, flakes, krullen...

 IMG_8354

 IMG_8388

Bereiding :

Breek de chocolade in stukken en smelt die au bain-marie of in de microgolfoven.

Scheid de eiwitten en dooiers in 2 aparte kommen. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

Voeg de suiker toe aan de dooiers en mix op hoge snelheid. Voeg de gesmolten chocolade toe en daarna de mascarpone. Mix tot je een glad mengsel bekomt.

Voeg 1/3 van het opgeklopt eiwit toe en meng voorzichtig met een spatel. Voeg daarna de resterende 2/3 van het eiwit toe. Meng tot een homogene mouse. Doe de mousse in een spuitzak en vul de verrines. Bestrooi met wat chocoladeversiering.

Plaats de verrines minstens 2 uur in de koelkast.

IMG_8404

IMG_8423

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité