Chocolademousse met mascarpone
Ingrediënten voor 4-5 personen:
2 eieren
250 gr mascarpone
100 gr zwarte chocolade
2 el. suiker
chocoladeversiering : parels, flakes, krullen...
Bereiding :
Breek de chocolade in stukken en smelt die au bain-marie of in de microgolfoven.
Scheid de eiwitten en dooiers in 2 aparte kommen. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Voeg de suiker toe aan de dooiers en mix op hoge snelheid. Voeg de gesmolten chocolade toe en daarna de mascarpone. Mix tot je een glad mengsel bekomt.
Voeg 1/3 van het opgeklopt eiwit toe en meng voorzichtig met een spatel. Voeg daarna de resterende 2/3 van het eiwit toe. Meng tot een homogene mouse. Doe de mousse in een spuitzak en vul de verrines. Bestrooi met wat chocoladeversiering.
Plaats de verrines minstens 2 uur in de koelkast.
Smakelijk !