Karamelkroontjes
Ingrediënten :
250 gr zachte boter
150 gr bloemsuiker
300 gr bloem
een snufje zout
1 tl. bakpoeder
1 tl. vanille van Algerije
80-90 gr chocoladedruppels
karamel
zwarte chocolade
eetbare glitterpoeder
Préparation :
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom.
Doe de boter, suiker, vanille, zout en chocoladedruppels in de keukenrobot en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de bloem toe en meng met de hand tot je een homogeen en soepel deeg bekomt.
Verwarm de oven op 180°.
Rol kleine deegbolletjes en vul de bakvormpjes tot 3/4.
Bak de koekjes ongeveer 15-17 minutes. Controleer de gaartijd met een tandenstoker. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm.
Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer ze te ontvormen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de top van de kroontjes in de gesmolten chocolade en plaats de koekjes onmiddellijk terug in de bakvorm. Laat de chocolade uitharden vooraleer de koekjes te ontvormen. Doe wat glitterpoeder op de chocolade met behulp van een penseeltje.
Doe wat karamel in het midden van elk koekje en bestrooi met chocoladedruppels.
Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of een plastic doos.
Smakelijk !