750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
6 janvier 2020

Karamelkroontjes

IMG_4242

IMG_4279

Ingrediënten :

250 gr zachte boter

150 gr bloemsuiker

300 gr bloem

een snufje zout

1 tl. bakpoeder

1 tl. vanille van Algerije

80-90 gr chocoladedruppels 

karamel

zwarte chocolade

eetbare glitterpoeder

IMG_4264 

IMG_4266

Préparation :

Zeef de bloem en bakpoeder in een kom.

Doe de boter, suiker, vanille, zout en chocoladedruppels in de keukenrobot en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de bloem toe en meng met de hand tot je een homogeen en soepel deeg bekomt.

Verwarm de oven op 180°.

Rol kleine deegbolletjes en vul de bakvormpjes tot 3/4.

DSC_5938

Bak de koekjes ongeveer 15-17 minutes. Controleer de gaartijd met een tandenstoker. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm.

Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer ze te ontvormen.

 DSC_5944 

Smelt de chocolade au bain-marie. Dompel de top van de kroontjes in de gesmolten chocolade en plaats de koekjes onmiddellijk terug in de bakvorm. Laat de chocolade uitharden vooraleer de koekjes te ontvormen. Doe wat glitterpoeder op de chocolade met behulp van een penseeltje.

Doe wat karamel in het midden van elk koekje en bestrooi met chocoladedruppels.

Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of een plastic doos.

IMG_4281

IMG_4239

Smakelijk ! 

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité