750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
20 décembre 2020

Chocoladetaart

IMG_0314

IMG_0298

Ingrediënten :

4 eieren

90 g zachte boter

100 - 120 g fijne suiker

80 g amandel- of hazelnotenpoeder

100 g pure chocolade

1 el. melk

1 tl. bakpoeder

80 g bloem

20 g cacao (type Van Houten)

Voor de afwerking :

50 gr melkchocolade

25 gr boter

chocoladeparels

bloemsuiker

IMG_0430

IMG_0271

Bereideing :

Scheid de eigelen en eiwitten in aparte tassen en smelt de pure chocolade au bain-marie.

In een kom, meng de zachte boter, suiker en amandelpoeder. Voeg de eigelen één per één toe, voeg de melk toe en meng goed. Voeg de gesmolten chocolade toe. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en voeg die toe aan het beslag. Meng goed tot je een homogeen beslag bekomt.

In een andere kom, klop de eiwitten op met een snufje zout. Meng deze voorzichtig door het beslag.

Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm en bak in een voorverwarmde oven op 160° gedurende 35 - 40 minuten. Controleer de gaartijd met een mes.

Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Versier de cake naar wens : bestrooi met poedersuiker of maak een chocoladeglazuur : laat de boter en chocolade samen smelten en meng goed tot een mooi glanzend glazuur. Giet dit over de cake en smeer uit met een paletmes. Bestrooi met chocoladeparels.

Smakelijk !

IMG_0347

IMG_0452

Bron : Ma fleur d’oranger

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité