750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
5 juillet 2020

Pinda & honingcake

IMG_1366 

IMG_1424 

Ingrediënten :

3 eieren

1 zakje vanillesuiker (10 gr)

een snufje zout

50 gr honing

1/2 tl. kaneel

1/4 tl. fijngestampte venkelzaad

1 t. fijngestampte anijszaad

150 gr gemalen pinda’s

135 ml zonnebloemolie

125 ml melk

200 gr bloem

25 ml oranjebloesemwater

1 zakje bakpoeder (16 gr)

Voor de afwerking :

115 gr honing

50 gr grofgemalen pinda’s

cake zellige 

IMG_1388

Bereiding :

Verwarm de oven op 170°-180°.

Mix de eieren, suiker, vanillesuiker en zout gedurende enkele minuten op hoge snelheid tot een schuimig beslag.

Voeg de honing, kaneel, venkel, anijs, pinda’s en zonnebloemolie toe en mix goed tussen iedere toevoeging. Voeg daarna de melk en oranjebloesem toe, mix goed. Voeg als laatste de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Meng goed tot een homogeen beslag.

Beboter en bebloem een bakvorm en giet het beslag erin tot 3/4 hoogte.

Bak in een voorverwamde oven gedurende 25-30 minuten. Controleer de gaartijd met een tandenstoker. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm.

Een paar minuten voor het einde van de gaartijd, warm de honing lichtjes op in een pannetje op laag vuur om hem vloeibaar te maken. Neem de cake uit de oven en bestrijk de bovenkant onmiddellijk met de honing. Bestrooi met gemalen pinda’s en laat de cake volledig afkoelen en wacht een paar uur om hem te snijden.

Smakelijk !

IMG_1408

Bron : Kookmutsjes

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité