Pinda & honingcake
Ingrediënten :
3 eieren
1 zakje vanillesuiker (10 gr)
een snufje zout
50 gr honing
1/2 tl. kaneel
1/4 tl. fijngestampte venkelzaad
1 t. fijngestampte anijszaad
150 gr gemalen pinda’s
135 ml zonnebloemolie
125 ml melk
200 gr bloem
25 ml oranjebloesemwater
1 zakje bakpoeder (16 gr)
Voor de afwerking :
115 gr honing
50 gr grofgemalen pinda’s
Bereiding :
Verwarm de oven op 170°-180°.
Mix de eieren, suiker, vanillesuiker en zout gedurende enkele minuten op hoge snelheid tot een schuimig beslag.
Voeg de honing, kaneel, venkel, anijs, pinda’s en zonnebloemolie toe en mix goed tussen iedere toevoeging. Voeg daarna de melk en oranjebloesem toe, mix goed. Voeg als laatste de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Meng goed tot een homogeen beslag.
Beboter en bebloem een bakvorm en giet het beslag erin tot 3/4 hoogte.
Bak in een voorverwamde oven gedurende 25-30 minuten. Controleer de gaartijd met een tandenstoker. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm.
Een paar minuten voor het einde van de gaartijd, warm de honing lichtjes op in een pannetje op laag vuur om hem vloeibaar te maken. Neem de cake uit de oven en bestrijk de bovenkant onmiddellijk met de honing. Bestrooi met gemalen pinda’s en laat de cake volledig afkoelen en wacht een paar uur om hem te snijden.
Smakelijk !
Bron : Kookmutsjes