Dadelcakejes
Ingrediënten :
2 eieren
150 gr suiker
een snufje zout
70 gr gesmolten boter
150 gr ontpitte en fijngehakte dadels
180 gr bloem
1 zakje bakpoeder (10 gr)
Bereiding :
Klop de suiker en eieren tot een luchtige massa in de keukenrobot (met de K-klopper) of met een handmixer.
Voeg het zout en de afgekoelde gesmolten boter toe. Meng goed.
Voeg de dadels toe en als laatste de gezeefde bloem en bakpoeder.
Meng goed tot een homogeen beslag.
Doe het beslag in een spuitzak om de bakvormpjes tot ¾ te vullen. U kunt de vormpjes ook met een lepel vullen maar een spuitzak werkt makkelijker.
Maak uw vingertoppen nat en wrijf het oppervlak van de cakejes plat.
Bak de cakejes gedurende 18-20 minuten in een voorverwarmde oven op 150°-160°.
De cakejes zullen mooi goudbruin worden dankzij de dadels.
Laat ze even afkoelen vooraleer ze te ontvormen en leg ze op een rooster.
Voor dit recept gebruikte ik de mold mini-charlotte van Silikomart.
Smakelijk!