750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
5 décembre 2019

Dadelcakejes

IMG_0765

Sans titre-1

Ingrediënten :

2 eieren
150 gr suiker
een snufje zout
70 gr gesmolten boter
150 gr ontpitte en fijngehakte dadels
180 gr bloem
1 zakje bakpoeder (10 gr)

IMG_0774

IMG_0789

Bereiding :

Klop de suiker en eieren tot een luchtige massa in de keukenrobot (met de K-klopper) of met een handmixer.
Voeg het zout en de afgekoelde gesmolten boter toe. Meng goed.
Voeg de dadels toe en als laatste de gezeefde bloem en bakpoeder.
Meng goed tot een homogeen beslag.

Doe het beslag in een spuitzak om de bakvormpjes tot ¾ te vullen. U kunt de vormpjes ook met een lepel vullen maar een spuitzak werkt makkelijker.
Maak uw vingertoppen nat en wrijf het oppervlak van de cakejes plat.

Bak de cakejes gedurende 18-20 minuten in een voorverwarmde oven op 150°-160°.
De cakejes zullen mooi goudbruin worden dankzij de dadels.

Laat ze even afkoelen vooraleer ze te ontvormen en leg ze op een rooster.

Voor dit recept gebruikte ik de mold mini-charlotte van Silikomart.mini-charlotte

Smakelijk! 

IMG_0788

IMG_0884

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité