750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
20 décembre 2019

Frambozencake

frambozencake

IMG_6326

Ingrediënten :

180 gr bloem

2 tl. bakpoeder

een snufje zout

240 gr Griekse yoghurt

120 gr suiker

3 eieren

2 zakjes vanillesuiker

120 ml zonnebloemolie

100 gr verse frambozen

Voor de afwerking :

bloemsuiker

enkele frambozen

silikomart raggio frambozencake

yoghurt frambozencake

Bereiding :

Verwarm de oven op 160-170° en vet de cakevorm in met boter.

Zeef de bloem, bakpoeder en zout in kom.

In een andere kom, mix de yoghurt, suiker, vanillesuiker en eieren gedurende enkele minuten. Voeg de bloem toe, mix goed. Voeg als laatste de olie toe, mix goed om een mooi luchtig beslag te bekomen.

Giet de helft van het beslag in de cakevorm, leg de frambozen erop en giet de andere helft van het beslag erop. Plaats de cake in de voorverwarmde oven. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm en uw oven. Controleer of de cake gaar is met een prikker.

 Laat de cake 5-10 min afkoelen vooraleer je die uit de bakvorm haalt.

 

DSC_6365

 

 

Bestrooi de cake met wat bloemsuiker en leg er wat frambozen op net voor het serveren.

IMG_6335

silikomart raggio cake

Smakelijk!

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité