Frambozencake
Ingrediënten :
180 gr bloem
2 tl. bakpoeder
een snufje zout
240 gr Griekse yoghurt
120 gr suiker
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
120 ml zonnebloemolie
100 gr verse frambozen
Voor de afwerking :
bloemsuiker
enkele frambozen
Bereiding :
Verwarm de oven op 160-170° en vet de cakevorm in met boter.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout in kom.
In een andere kom, mix de yoghurt, suiker, vanillesuiker en eieren gedurende enkele minuten. Voeg de bloem toe, mix goed. Voeg als laatste de olie toe, mix goed om een mooi luchtig beslag te bekomen.
Giet de helft van het beslag in de cakevorm, leg de frambozen erop en giet de andere helft van het beslag erop. Plaats de cake in de voorverwarmde oven. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm en uw oven. Controleer of de cake gaar is met een prikker.
Laat de cake 5-10 min afkoelen vooraleer je die uit de bakvorm haalt.
Bestrooi de cake met wat bloemsuiker en leg er wat frambozen op net voor het serveren.
Smakelijk!