750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
7 août 2020

Aardbeitiramisu

Aardbeitiramisu
Ingrediënten voor een grote schaal : 70 gr suiker 500 gr aardbeien 3 eigelen 2 zakjes vanillesuiker 250 gr mascarpone 1 doos boudoirs (lange vingers) Bereiding : Mix 300 gr aardbeien met 40 gr suiker. Houd de rest van de aardbeien voor de decoratie. Mix...
Publicité
Publicité
5 décembre 2019

Dadelcakejes

Dadelcakejes
Ingrediënten : 2 eieren 150 gr suiker een snufje zout 70 gr gesmolten boter 150 gr ontpitte en fijngehakte dadels 180 gr bloem 1 zakje bakpoeder (10 gr) Bereiding : Klop de suiker en eieren tot een luchtige massa in de keukenrobot (met de K-klopper) of...
8 décembre 2019

Mouskoutchou

Mouskoutchou
Een heerlijk luchtige cake geparfumeerd met citroen- of sinaasappelzeste. Perfect voor het vieruurtje! Ingrediënten : 5 eieren (eigeel en eiwit apart) 1 glas suiker 1/2 glas melk 1/2 glas zonnebloemolie 7 grote eetlepels bloem 1 zakje bakpoeder 1 zakje...
18 février 2020

Koekjes met pindanoten en sesamzaad

Koekjes met pindanoten en sesamzaad
Ingrediënten : 125 gr zachte boter 60 gr zonnebloemolie 150 gr bloemsuiker 50 gr gegrild en fijngemalen sesamzaad 50 gr gegrilde en fijngemalen pindanoten 1 ei + 1 eigeel 1 tl. vanillearoma 1/2 zakje bakpoeder (5 gr) 350 gr bloem Voor de afwerking : melkchocolade...
22 avril 2020

Mabrousheh

Mabrousheh
Vandaag deel ik het Mabrousheh-recept van Nadia Tommalieh. Het is een populaire cake in het Midden-Oosten en kan vergeleken worden met de Algerijnse Mderbel. Men kan verschillende vullingen gebruiken: confituur, dadels, appels… Voor mijn cake gebruikte...
Publicité
Publicité
13 mai 2020

Mouskoutchou met chocoladedruppels

Mouskoutchou met chocoladedruppels
Ingrediënten : 1 glas = 200 ml 5 eieren 1 yoghurt (natuur of vanille) 1 glas suiker zeste van een citroen een zakje vanillesuiker een zakje bakpoeder (16 gr) 1 glas zonnebloemolie een snufje zout 80 gr chocoladedruppels (of meer) 1 el. azijn (facultatief)...
1 mai 2020

Basboussa

Basboussa
Ingrediënten : 1 glas = 200 ml 5 eieren (klein kaliber) 3 glazen fijn griesmeel 1 glas suiker 1 glas zonnebloemolie 1 glas melk 2 zakjes bakpoeder (20 gr in totaal) 1 zakje vanillesuiker zestes van een sinaasappel Siroop : 2 glazen suiker 1 liter water...
2 avril 2020

Chebakia cake

Chebakia cake
Ingrediënten : 3 eieren 150 gr suiker 1 el. honing 1 snufje zout 1 zakje vanillesuiker 150 gr zonnebloemolie 1/2 tl. kaneel 2 el. oranjebloesemwater 1 el. azijn 1/2 tl. gemalen venkelzaad 1/2 tl. gemalen anijszaad 180 gr bloem 1 zakje bakpoeder 50 gr...
4 juillet 2020

Baklawa cake

Baklawa cake
Ingrediënten : 3 eieren 100 gr suiker 1 zakje vanillesuiker (10 gr) 1/3 tl. zout 145 gr gesmolten roomboter 75 ml melk of Turkse yoghurt 1/2 tl. kaneel 100 gr grofgemalen amandelen of noten 125 gr grofgemalen pistaches 180 gr bloem 1 zakje bakpoeder (16...
24 mai 2020

Kokoscakeje met gekonfijte kersen

Kokoscakeje met gekonfijte kersen
Ingrediënten : 220 gr gemalen geraspte kokosnoot 150 gr bloemsuiker 3 eieren zestes van een citroen 100 gr gekonfijte kersen (gesneden in kleine stukjes) 60 gr gesmolten boter 20 gr bloem 1 tl. vanille van Algerije Voor de afwerking : witte chocolade...
12 novembre 2020

Hazelnotenfinancier van Cyril Lignac

Hazelnotenfinancier van Cyril Lignac
Ingrediënten voor 4 personen : 90 g hazelnotenpoeder 150 g bloemsuiker ½ vanillestokje 60 g bloem 4 eiwitten 100 g boter een snufje zout bloemsuiker als afwerking Bereiding : Verwarm de oven op 180°. Smelt de boter in een kleine pan tot je een ‘beurre...
6 décembre 2020

Yoghurt- en citroencake

Yoghurt- en citroencake
Ingrediënten voor een bakvorm van 26 cm diameter : 180 gr bloem 2 tl. bakpoeder 1/2 tl. zout 240 gr Griekse yoghurt 200 gr suiker 3 eieren 2 tl. citroenzeste 1 tl. vanille aroma 120 ml zonnebloemolie Voor de afwerking : gemalen pistaches, geraspte kokos......
20 décembre 2020

Chocoladetaart

Chocoladetaart
Ingrediënten : 4 eieren 90 g zachte boter 100 - 120 g fijne suiker 80 g amandel- of hazelnotenpoeder 100 g pure chocolade 1 el. melk 1 tl. bakpoeder 80 g bloem 20 g cacao (type Van Houten) Voor de afwerking : 50 gr melkchocolade 25 gr boter chocoladeparels...
8 décembre 2019

Marmerkoekjes

Marmerkoekjes
Ingrediënten : 700-750 gr mengsel van ongezouten, gegrilde en grof gemalen noten (in dit recept : 600 gr pinda’s, 50 gr walnoten, 50 gr amandelen, 50 gr de hazelnoten) 2 el. cacao (type Van Houten) vloeibare honing (met oranjebloesem voor mij) Voor de...
5 juillet 2020

Pinda & honingcake

Pinda & honingcake
Ingr ediënten : 3 eieren 1 zakje vanillesuiker (10 gr) een snufje zout 50 gr honing 1/2 tl. kaneel 1/4 tl. fijngestampte venkelzaad 1 t. fijngestampte anijszaad 150 gr gemalen pinda’s 135 ml zonnebloemolie 125 ml melk 200 gr bloem 25 ml oranjebloesemwater...
28 mars 2020

Chocolademadeleines

Chocolademadeleines
Ingrediënten : 180 gr bloem 30 gr cacao (type Van Houten) 50 gr honing 2 eieren 70 gr melk 1 zakje bakpoeder (10 gr) 70 gr zwarte chocolade 200 gr boter 120 gr suiker Bereiding : Verwarm de oven op 160°. Mix de eieren, melk, suiker en honing tot een schuimig...
26 mars 2020

Marmercake met hazelnoot

Marmercake met hazelnoot
Ingrediënten (voor een cakevorm van 30 cm) : 250 gr margarine 350 gr bloemsuiker 6 eieren (300 gr) 400 gr bloem 1 zakje bakpoeder (10 gr) 1 tl. Vanille van Algerije (of zakje vanillesuiker) 1 snufje zout 100 gr melk 100 gr hazelnotenpoeder 30 gr cacao...
16 décembre 2019

Pindakoekjes

Pindakoekjes
Ingrediënten : 3 eigelen 2 el. Vloeibare honing 3 el. gegrilde en gemixte pinda’s (het moet bijna een pasta vormen) 1/2 zakje bakpoeder (5 gr) 150 gr gesmolten boter 300 gr bloem een snufje zout eiwit gegrilde en fijngehakte pinda’s Voor de afwerking...
8 décembre 2019

Kaneelkoekjes

Kaneelkoekjes
Ingrediënten : 250 gr roomboter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel 80 gr maïzena 400 gr bloem 1 tl. kaneel een snufje zout Voor de versiering : pure chocolade flinterdunne flensjes (crêpe dentelle) in stukken of grof gemalen amandelen eetbare glitterpoeder...
14 janvier 2020

Maïzenakoekjes

Maïzenakoekjes
Ingrediënten : 250 g zachte boter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel 80 g maïzena 400 g bloem 1 tl. vanille van Algerije of aroma naar keuze een snufje zout Voor de afwerking : confituur, chocolade, caramel… Bereiding : Doe de boter, bloemsuiker, vanille...
19 décembre 2019

M'chekla

M'chekla
In de Algerijnse pâtisserie worden de ingrediënten meestal niet in gram weergegeven maar in ‘maten’. 1 maat is bijvoorbeeld een glas, tas… Je kan de grootte van de maat aanpassen volgens de hoeveelheid koekjes die je wilt maken. Het is vooral belangrijk...
26 mai 2020

Chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes
Ingrediënten : 250 g zachte boter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel 80 g maïzena 400 g bloem 1 grote el. cacao (type Van Houten) een snufje zout Voor de afwerking : chocolade, karamel… chocoladeparels, hagelslag… Bereiding : Doe de boter, bloemsuiker...
4 mai 2020

Tajine van gehaktballetjes en erwten

Tajine van gehaktballetjes en erwten
Ingrediënten : 5 tomaten in blokjes (gepeld en ontpit) 400 gr erwten (bevroren) 4 aardappelen 400 gr rundergehakt 2 rode uien 1 el. tomatenconcentraat 3 teentjes knoflook fijngehakte peterselie zout zachte paprika zwarte peper komijn ras el hanout gember...
26 mai 2020

Choco-karamel koekjes

Choco-karamel koekjes
Ingrediënten : 200 gr bloem 125 gr zachte boter 50 gr karamel (type Nestlé) 10 gr cacao (type Van Houten) 20 gr zonnebloemolie 1 eigeel 5 gr bakpoeder 1 tl. vanille van Algerjie een snufje zout 30 gr bloemsuiker Voor de afwerking : chocopasta karamel...
25 mai 2020

Kokostulbandjes

Kokostulbandjes
Ingrediënten : 400 gr bloem 150 gr geroosterde geraspte kokosnoot, gemengd met enkele druppels citroensap 150 gr bloemsuiker 250 gr zachte boter 2 eieren 1 zakje bakpoeder (10 gr) een snufje zout 1 tl. vanille van Algerije Voor de afwerking : chocolade,...
Publicité
Publicité
1 2 > >>
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité