Notencake
Ingrediënten voor een bakvorm van 26 cm ⌀ :
4 eieren
150 gr suiker
50 gr honing
een snufje zout
½ tl. kaneel
175 ml zonnebloemolie
125 ml melk
10 ml oranjebloesem
100 gr pinda’s
100 gr walnoten
35 gr sesamzaad
175 gr bloem
10 gr bakpoeder
Voor de afwerking :
honing en/of abrikozenconfituur
fijngehakte noten, gedroogde rozen…
Bereiding :
Maal de pinda’s, walnoten en sesamzaad samen fijn.
Mix de eieren, suiker, honing en zout gedurende een minuut.
Voeg de kaneel, zonnebloemolie, melk, oranjebloesem en het mengsel van pinda/walnoot/sesam toe. Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Mix alle ingrediënten samen tot een glad beslag.
Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm. Lag de cake in een voorverwarmde oven op 160° en laat zo’n 30-35 minuten bakken. Controleer de gaartijd met een mes.
Laat de cake compleet afkoelen op een rooster.
Warme de honing en/of abrikozenconfituur in een kleine steelpan en bestrijk de cake met een bakkwast. Laat even intrekken en versier de cake naar wens.
Smakelijk !
Bron : Kookmutsjes