750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
16 novembre 2020

Notencake

IMG_9858

IMG_9974

Ingrediënten voor een bakvorm van 26 cm :

4 eieren

150 gr suiker

50 gr honing

een snufje zout

½ tl. kaneel

175 ml zonnebloemolie

125 ml melk

10 ml oranjebloesem

100 gr pinda’s

100 gr walnoten

35 gr sesamzaad

175 gr bloem

10 gr bakpoeder

Voor de afwerking :

honing en/of abrikozenconfituur

fijngehakte noten, gedroogde rozen…

IMG_9979

IMG_9885

Bereiding :

Maal de pinda’s, walnoten en sesamzaad samen fijn.

Mix de eieren, suiker, honing en zout gedurende een minuut.

Voeg de kaneel, zonnebloemolie, melk, oranjebloesem en het mengsel van pinda/walnoot/sesam toe. Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe. Mix alle ingrediënten samen tot een glad beslag.

Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm. Lag de cake in een voorverwarmde oven op 160° en laat zo’n 30-35 minuten bakken. Controleer de gaartijd met een mes.

Laat de cake compleet afkoelen op een rooster.

Warme de honing en/of abrikozenconfituur in een kleine steelpan en bestrijk de cake met een bakkwast. Laat even intrekken en versier de cake naar wens.

Smakelijk !

IMG_9942

IMG_9881

 Bron : Kookmutsjes

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité