750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
13 décembre 2019

Peperkoek

IMG_6177

IMG_6191

Ingrediënten :
 
260 gr bloem
50 gr gesmolten boter
40 gr blonde cassonade suiker
2 eieren
100 gr melk
350 gr vloeibare honing (oranjebloesem voor mij)
1 zakje bakpoeder (10 gr)
1/2 tl. natriumbicarbonaat
1 tl. kruidnagels
1 el. kaneel in poeder
1 tl. steranijs
1 tl. gember in poeder

IMG_6196

IMG_6175

Bereiding :
 
Doe de melk, honing, kruidnagels, kaneel, steranijs en gember in een kleine kookpot en zet op laag vuur voor enkele minuten (niet laten koken). Laat even infuseren en roer regelmatig. De melk zal bruin kleuren. Neem de kookpot van het vuur en filter het mengsel om de stukjes steranijs en kruidnagels te verwijderen. Laat even afkoelen.
 
Smelt de boter in de microgolfoven.
 
Zeef de bloem, bakpoeder en natriumbicarbonaat samen in een kom.
 
In een andere kom, mix de eieren en de suiker. Voeg de bloem toe, daarna de geïnfuseerde melk en als laatste de gesmolten boter. Mix goed tussen iedere toevoeging.
 
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin.
Bestrooi met wat amandelschilfers, suikerparels…
 
Bak in een voorverwarmde oven aan 160-170° gedurende 40-45 minutes. Controleer of de cake gaar is met een prikker.
 
Laat de cake afkoelen op een rooster.

IMG_6220

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité