750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
8 décembre 2019

Marmerkoekjes

IMG_4381

IMG_4322

Ingrediënten :

700-750 gr mengsel van ongezouten, gegrilde en grof gemalen noten (in dit recept : 600 gr pinda’s, 50 gr walnoten, 50 gr amandelen, 50 gr de hazelnoten)
2 el. cacao (type Van Houten)
vloeibare honing (met oranjebloesem voor mij)

Voor de afwerking :

pure of melkchocolade (2 x 200 gr)
witte chocolade (50 gr)

IMG_4328 

IMG_4341

 

 Bereiding :

Meng de noten en cacao in een grote kom en voeg beetje bij beetje honing bij tot je een stevig mengsel bekomt. Je moet balletjes kunnen vormen zonder dat ze uiteenvallen. Indien ze uiteenvallen, mag je nog wat honing toevoegen.
Neem een Pyrex taartvorm* en bekleed het met bakpapier. Doe het notenmengsel in de Pyrex en verdeel het over de ganse oppervlakte. Je kan de onderkant van een glas gebruiken om het mengsel wat aan te duwen en een glad oppervlak te bekomen.

DSC_5953

Smelt 200 gr zwarte chocolade au bain-marie en giet dit op de koek. Verdeel goed over ganse oppervlak door met de Pyrex lichtjes te schudden. Plaats de koek in de koelkast tot de chocolade volledig gehard is.

DSC_5954

Haal de koek uit de koelkast en draai hem voorzichtig om op een groot bord. Laat de omgedraaide koek voorzichtig terug glijden in de Pyrex (chocoladekant van onder).

DSC_5955

Smelt 200 gr zwarte en 50 gr witte chocolade apart au bain-marie. Giet de zwarte chocolade over de koek en schud lichtjes met de Pyrex om ganse oppervlak te bedekken.
Doe de witte chocolade in een plastic spuitzak waarvan je enkel een heel klein topje afsnijdt om fijne lijntjes te maken. Spuit horizontale lijntjes witte chocolade over de koek, nog voor de zwarte chocolade gehard is. Neem dan een tandenstoker en trek verticale lijnen (afwisselend omhoog-omlaag) om een mooi marmereffect te creëren.

DSC_5960
 
Plaats de koek even in de koelkast om de chocolade te laten harden.
Neem de koek uit de koelkast en laat die op kamertemperatuur komen of dop je mes in warm water en droog het af om de koek in vierkantjes of ruitjes te kunnen snijden zonder dat de chocolade breekt.
Presenteer de koekjes in een mooi bord of in papieren bakvormpjes.

* Indien je minder hoge koekjes wil, kun je een grote bakvorm nemen maar hou er rekening mee dat je dan wat extra chocolade nodig hebt.

IMG_4400

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité