Tulbandjes met sesamzaad
Ingrediënten :
250 gr zachte boter
100 gr suiker
een snufje zout
1 zakje vanillesuiker
380 gr farine
abrikozen- of aardbeiconfituur
200 gr niet-geroosterde sesamzaad
Bereiding :
Doe de boter, suiker en vanillesuiker in de keukenrobot en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg het zout en de gezeefde bloem beetje bij beetje toe tot je een mooi soepel deeg bekomt.
Rol kleine deegballetjes van 25-30 gr naargelang de grootte van de bakvormen.
Rol de balletjes in het sesamzaad en plaats ze in de tulbandvormpjes (moet maximum tot ¾ gevuld zijn want ze gaan wat rijzen tijdens het bakken).
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180°. De koekjes moeten mooi goudbruin worden. Controleer de gaartijd met een tandenstoker. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm.
Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer ze te ontvormen.
Warm de confituur lichtjes op om vloeibaarder te maken en vul het midden van de koekjes.
Laat de koekjes gedurende een paar uur rusten en bewaar ze in een koekjestrommel of plactic doos.
Smakelijk !