750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
30 janvier 2020

Tulbandjes met sesamzaad

IMG_2032

IMG_2034

Ingrediënten :

250 gr zachte boter

100 gr suiker

een snufje zout

1 zakje vanillesuiker

380 gr farine

abrikozen- of aardbeiconfituur

200 gr niet-geroosterde sesamzaad

 IMG_2018

IMG_2046 

Bereiding :

Doe de boter, suiker en vanillesuiker in de keukenrobot en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg het zout en de gezeefde bloem beetje bij beetje toe tot je een mooi soepel deeg bekomt.

Rol kleine deegballetjes van 25-30 gr naargelang de grootte van de bakvormen.

Rol de balletjes in het sesamzaad en plaats ze in de tulbandvormpjes (moet maximum tot ¾ gevuld zijn want ze gaan wat rijzen tijdens het bakken).

DSC_0191

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180°. De koekjes moeten mooi goudbruin worden. Controleer de gaartijd met een tandenstoker. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm.

Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer ze te ontvormen.

 DSC_0199

Warm de confituur lichtjes op om vloeibaarder te maken en vul het midden van de koekjes.

 DSC_0201

Laat de koekjes gedurende een paar uur rusten en bewaar ze in een koekjestrommel of plactic doos.

IMG_2036

IMG_2050

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité