Hazelnotenfinancier van Cyril Lignac
Ingrediënten voor 4 personen :
90 g hazelnotenpoeder
150 g bloemsuiker
½ vanillestokje
60 g bloem
4 eiwitten
100 g boter
een snufje zout
bloemsuiker als afwerking
Bereiding :
Verwarm de oven op 180°.
Smelt de boter in een kleine pan tot je een ‘beurre noisette’ bekomt (de boter krijgt een karamelkleur). Giet de boter in een kom en laat even afkoelen (de verbrande korreltjes in de pan laten).
Meng in een aparte kom de bloem, het hazelnotenpoeder, de bloemsuiker, het zout en de vanillezaadjes. Voeg de eiwitten één na één toe en meng met een garde. Giet de boter bij de massa en meng alles goed door elkaar.
Giet het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm of een silicone bakvorm voor financiers. Hier gebruikte ik de MK vorm van Silikomart. (Het recept is geschikt voor 2 cakes MK)
Bak de financiers goudbruin (de baktijd hangt af van de gekozen bakvorm – controleer de baktijd met een tandenstoker).
Haal de cake uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster. Bestrooi met bloemsuiker en dien op met een lekkere tas koffie.
Smakelijk !