Tulbandjes met pralin
Ingrediënten :
200 gr zachte boter
200 gr suiker
3 à 4 eigelen
100 gr maïzena
250 gr bloem
5 gr bakpoeder
een snufje zout
1 tl. van Algerije (vanillepoeder)
2 el. pralin (brésiliennenootjes)
Voor de afwerking :
pralin
Bereiding :
Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder in een kom.
Doe de boter en suiker in de keukenrobot en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de eigelen één na één toe. Voeg zout, vanille en pralin toe.
Voeg de bloem/maïzena toe en méng met de hand tot je een mooi soepel deeg bekomt.
Verwarm de oven op 180°.
Rol kleine deegballetjes en plaats die in de tulbandvormpjes (moet tot ¾ gevuld zijn want ze gaan wat rijzen tijdens het bakken).
Controleer de gaartijd met een tandenstoker. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm.
Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer ze te ontvormen.
Verwarm de Dulce de Leche een klein beetje om die vloeibaarder te maken en vul de gaatjes van de koekjes. Bestrooi met wat pralin en laat een paar uur rusten.
Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of plactic doos.
Smakelijk !