750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
1 janvier 2020

Tulbandjes met pralin

IMG_1245

IMG_1242

Ingrediënten :

200 gr zachte boter

200 gr suiker

3 à 4 eigelen

100 gr maïzena

250 gr bloem

5 gr bakpoeder

een snufje zout

1 tl. van Algerije (vanillepoeder)

2 el. pralin (brésiliennenootjes)  pralin

Voor de afwerking :

Dulce de Leche Dulce de Leche

pralin

IMG_1240

 IMG_1251

Bereiding :

Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder in een kom.

Doe de boter en suiker in de keukenrobot en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de eigelen één na één toe. Voeg zout, vanille en pralin toe.

Voeg de bloem/maïzena toe en méng met de hand tot je een mooi soepel deeg bekomt.

Verwarm de oven op 180°.

Rol kleine deegballetjes en plaats die in de tulbandvormpjes (moet tot ¾ gevuld zijn want ze gaan wat rijzen tijdens het bakken).

IMG_1212

Controleer de gaartijd met een tandenstoker. De gaartijd hangt af van de gekozen bakvorm.

Laat de koekjes volledig afkoelen vooraleer ze te ontvormen.

IMG_1221

Verwarm de Dulce de Leche een klein beetje om die vloeibaarder te maken en vul de gaatjes van de koekjes. Bestrooi met wat pralin en laat een paar uur rusten.

IMG_1233

Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of plactic doos.

IMG_1254

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité