750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
26 mars 2020

Marmercake met hazelnoot

IMG_5285

IMG_5154

 Ingrediënten (voor een cakevorm van 30 cm) :

250 gr margarine

350 gr bloemsuiker

6 eieren (300 gr)

400 gr bloem

1 zakje bakpoeder (10 gr)

1 tl. Vanille van Algerije (of zakje vanillesuiker)

1 snufje zout

100 gr melk

100 gr hazelnotenpoeder

30 gr cacao (type Van Houten)

Voor de afwerking :

300 gr zwarte chocolade

80 gr zonnebloemolie

80 gr gegrilde en fijngehakte hazelnoten (of brésilienne)

IMG_5149 

 IMG_5268

Bereiding :

Verwarm de oven op 160° en bekleed de cakevorm met bakpapier of beboter en bebloem de cakevorm.

Mix de margarine en bloemsuiker tot een crème. Voeg de eieren één na één en mix tot een luchtig beslag. Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en zout toe. Mix goed.

Meng het hazelnootpoeder, de cacao en melk in een kommetje. Voeg 1/3 van het beslag toe en meng tot een homogeen beslag.

Voeg de vanille toe aan de resterende 2/3 van het beslag.

Neem 2 spuitzakken en vul ze met de 2 bereidingen.

Start met het bedekken van de bodem en zijkanten met het vanillebeslag en wissel dan af tussen cacao- en vanillebeslag om een marmereffect te creëren. Trek een lijn op de bovenkant van de cake met een mes, dit zal helpen tijdens het bakken.

Bak gedurende 45 min-1 heure en controleer de gaartijd met een prikker.

Laat de cake volledig afkoelen vooraleer de glaçage te maken.

DSC_6157

Voor de glaçage : smelt de chocolade au bain-marie, voeg de zonnebloemolie en fijngehakte hazelnoten toe. Meng goed en laat enkele minuten afkoelen.

Giet de glaçage over de bovenkant van de cake en behelp u met een lepel voor de zijkanten.

DSC_6159

Plaats de cake in de koelkast zodat de glaçage kan uitharden.

Neem de cake uit de koelkast en laat hem even op kamertemperatuur komen vooraleer sneetjes te snijden (de glaçage zal breken indien de cake nog te koud is).

IMG_5235

Ideaal voor bij de koffie ! Smakelijk

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité