750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
25 décembre 2019

Kerstkoekjes

IMG_6426

IMG_6451

Ingrediënten :

250 gr roomboter
150 g bloemsuiker
1 ei + 1 eigeel (houd het eiwit voor de royal icing)
80 gr maïzena
400 gr bloem
1 tl. kruidenmix voor peperkoek
een snufje zout

2 el. vloeibare honing (met oranjebloesem voor mij)

Voor de versiering :

royal icing (eiwit, een paar druppels citroensap, bloemsuiker

eetbare glitterpoeder

suikerparels

 IMG_6448

IMG_6411 

Bereiding :

Doe de boter, bloemsuiker, kruidenmix en zout in de keukenrobot met de K-klopper en meng tot je een mooi glad mengsel bekomt. Voeg de eieren één na één toe, daarna de honing alsook de gezeefde maïzena tot je een luchtig mengsel bekomt. Voeg de gezeefde bloem in één keer toe zonder het deeg teveel te kneden. Het deeg moet soepel en een beetje kleverig zijn.

Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en plaats het voor enkele uren (of ganse nacht) in de koelkast. 

 Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 bladen bakpapier op 3 mm dikte. Steek de kerstvormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de koekjes nog 10 min in de koelkast zodat de koekjes hun vorm behouden bij het afbakken.

 Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160° gedurende zo’n 15-18 min. De koekjes moeten goudbruin zijn aan de onderkant. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Eenmaal de koekjes afgekoeld zijn, versier naar wens.

      Bewaar de koekjes in een koekjestrommel of een plastic doos.

 IMG_6449

 IMG_6440

Smakelijk !

Publicité
Publicité
Commentaires
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité