750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Mijn Algerijnse keuken
20 décembre 2020

Chocoladetaart

Chocoladetaart
Ingrediënten : 4 eieren 90 g zachte boter 100 - 120 g fijne suiker 80 g amandel- of hazelnotenpoeder 100 g pure chocolade 1 el. melk 1 tl. bakpoeder 80 g bloem 20 g cacao (type Van Houten) Voor de afwerking : 50 gr melkchocolade 25 gr boter chocoladeparels...
Publicité
Publicité
6 décembre 2020

Yoghurt- en citroencake

Yoghurt- en citroencake
Ingrediënten voor een bakvorm van 26 cm diameter : 180 gr bloem 2 tl. bakpoeder 1/2 tl. zout 240 gr Griekse yoghurt 200 gr suiker 3 eieren 2 tl. citroenzeste 1 tl. vanille aroma 120 ml zonnebloemolie Voor de afwerking : gemalen pistaches, geraspte kokos......
16 novembre 2020

Notencake

Notencake
Ingrediënten voor een bakvorm van 26 cm ⌀ : 4 eieren 150 gr suiker 50 gr honing een snufje zout ½ tl. kaneel 175 ml zonnebloemolie 125 ml melk 10 ml oranjebloesem 100 gr pinda’s 100 gr walnoten 35 gr sesamzaad 175 gr bloem 10 gr bakpoeder Voor de afwerking...
12 novembre 2020

Hazelnotenfinancier van Cyril Lignac

Hazelnotenfinancier van Cyril Lignac
Ingrediënten voor 4 personen : 90 g hazelnotenpoeder 150 g bloemsuiker ½ vanillestokje 60 g bloem 4 eiwitten 100 g boter een snufje zout bloemsuiker als afwerking Bereiding : Verwarm de oven op 180°. Smelt de boter in een kleine pan tot je een ‘beurre...
7 août 2020

Aardbeitiramisu

Aardbeitiramisu
Ingrediënten voor een grote schaal : 70 gr suiker 500 gr aardbeien 3 eigelen 2 zakjes vanillesuiker 250 gr mascarpone 1 doos boudoirs (lange vingers) Bereiding : Mix 300 gr aardbeien met 40 gr suiker. Houd de rest van de aardbeien voor de decoratie. Mix...
Publicité
Publicité
13 juin 2020

Tiramisu met aardbei en speculoos

Tiramisu met aardbei en speculoos
Ingrediënten voor 4 personen : 250 gr mascarpone 2 eierdooiers 1 eiwit 30 gr suiker een snufje zout enkele aardbeien gesneden in kleine stukjes enkele gemixte speculooskoekjes Bereiding : Scheid de eiwitten en dooiers in 2 aparte kommen. Mix de eierdooiers...
30 mai 2020

Chocolademousse met mascarpone

Chocolademousse met mascarpone
Ingrediënten voor 4-5 personen: 2 eieren 250 gr mascarpone 100 gr zwarte chocolade 2 el. suiker chocoladeversiering : parels, flakes, krullen... Bereiding : Breek de chocolade in stukken en smelt die au bain-marie of in de microgolfoven. Scheid de eiwitten...
28 mars 2020

Chocolademadeleines

Chocolademadeleines
Ingrediënten : 180 gr bloem 30 gr cacao (type Van Houten) 50 gr honing 2 eieren 70 gr melk 1 zakje bakpoeder (10 gr) 70 gr zwarte chocolade 200 gr boter 120 gr suiker Bereiding : Verwarm de oven op 160°. Mix de eieren, melk, suiker en honing tot een schuimig...
26 mars 2020

Marmercake met hazelnoot

Marmercake met hazelnoot
Ingrediënten (voor een cakevorm van 30 cm) : 250 gr margarine 350 gr bloemsuiker 6 eieren (300 gr) 400 gr bloem 1 zakje bakpoeder (10 gr) 1 tl. Vanille van Algerije (of zakje vanillesuiker) 1 snufje zout 100 gr melk 100 gr hazelnotenpoeder 30 gr cacao...
25 décembre 2019

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes
Ingrediënten : 250 gr roomboter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel (houd het eiwit voor de royal icing) 80 gr maïzena 400 gr bloem 1 tl. kruidenmix voor peperkoek een snufje zout 2 el. vloeibare honing (met oranjebloesem voor mij) Voor de versiering :...
Publicité
Publicité
1 2 > >>
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité