750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité

Mijn Algerijnse keuken

25 décembre 2019

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes
Ingrediënten : 250 gr roomboter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel (houd het eiwit voor de royal icing) 80 gr maïzena 400 gr bloem 1 tl. kruidenmix voor peperkoek een snufje zout 2 el. vloeibare honing (met oranjebloesem voor mij) Voor de versiering :...
Publicité
Publicité
20 décembre 2019

Frambozencake

Frambozencake
Ingrediënten : 180 gr bloem 2 tl. bakpoeder een snufje zout 240 gr Griekse yoghurt 120 gr suiker 3 eieren 2 zakjes vanillesuiker 120 ml zonnebloemolie 100 gr verse frambozen Voor de afwerking : bloemsuiker enkele frambozen Bereiding : Verwarm de oven...
19 décembre 2019

M'chekla

M'chekla
In de Algerijnse pâtisserie worden de ingrediënten meestal niet in gram weergegeven maar in ‘maten’. 1 maat is bijvoorbeeld een glas, tas… Je kan de grootte van de maat aanpassen volgens de hoeveelheid koekjes die je wilt maken. Het is vooral belangrijk...
17 décembre 2019

Appeltaart met amandelen

Appeltaart met amandelen
Ingrediënten : 3 eieren 150 gr suiker 150 gr olie (zonnebloem of maïs) 100 gr melk 250 gr bloem 1 zakje bakpoeder zestes van 1 citroen een snufje zout Voor de afwerking : 2 geraspte appels (Golden, Pink Lady…) 50 gr suiker 100 gr amandelschilfers kaneel...
17 décembre 2019

Pannenkoeken

Pannenkoeken
Ingrediënten : 4 eieren 2 zakjes vanillesuiker 80 gr gesmolten boter 1 l melk 400 gr bloem Bereiding : Mix de eieren en vanillesuiker in een grote kom. Voeg de gesmolten boter toe, mix goed. Voeg daarna de melk toe en mix goed. Zeef de bloem over het...
Publicité
Publicité
16 décembre 2019

Pindakoekjes

Pindakoekjes
Ingrediënten : 3 eigelen 2 el. Vloeibare honing 3 el. gegrilde en gemixte pinda’s (het moet bijna een pasta vormen) 1/2 zakje bakpoeder (5 gr) 150 gr gesmolten boter 300 gr bloem een snufje zout eiwit gegrilde en fijngehakte pinda’s Voor de afwerking...
13 décembre 2019

Peperkoek

Peperkoek
Ingrediënten : 260 gr bloem 50 gr gesmolten boter 40 gr blonde cassonade suiker 2 eieren 100 gr melk 350 gr vloeibare honing (oranjebloesem voor mij) 1 zakje bakpoeder (10 gr) 1/2 tl. natriumbicarbonaat 1 tl. kruidnagels 1 el. kaneel in poeder 1 tl. steranijs...
8 décembre 2019

Mouskoutchou

Mouskoutchou
Een heerlijk luchtige cake geparfumeerd met citroen- of sinaasappelzeste. Perfect voor het vieruurtje! Ingrediënten : 5 eieren (eigeel en eiwit apart) 1 glas suiker 1/2 glas melk 1/2 glas zonnebloemolie 7 grote eetlepels bloem 1 zakje bakpoeder 1 zakje...
8 décembre 2019

Kaneelkoekjes

Kaneelkoekjes
Ingrediënten : 250 gr roomboter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel 80 gr maïzena 400 gr bloem 1 tl. kaneel een snufje zout Voor de versiering : pure chocolade flinterdunne flensjes (crêpe dentelle) in stukken of grof gemalen amandelen eetbare glitterpoeder...
8 décembre 2019

Marmerkoekjes

Marmerkoekjes
Ingrediënten : 700-750 gr mengsel van ongezouten, gegrilde en grof gemalen noten (in dit recept : 600 gr pinda’s, 50 gr walnoten, 50 gr amandelen, 50 gr de hazelnoten) 2 el. cacao (type Van Houten) vloeibare honing (met oranjebloesem voor mij) Voor de...
Publicité
Publicité
<< < 1 2 3 4 5 > >>
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité