750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité

Mijn Algerijnse keuken

18 février 2020

Koekjes met pindanoten en sesamzaad

Koekjes met pindanoten en sesamzaad
Ingrediënten : 125 gr zachte boter 60 gr zonnebloemolie 150 gr bloemsuiker 50 gr gegrild en fijngemalen sesamzaad 50 gr gegrilde en fijngemalen pindanoten 1 ei + 1 eigeel 1 tl. vanillearoma 1/2 zakje bakpoeder (5 gr) 350 gr bloem Voor de afwerking : melkchocolade...
Publicité
Publicité
17 février 2020

Kokos & abrikooskoekjes

Kokos & abrikooskoekjes
Ingrediënten : 250 gr zachte boter 250 gr bloemsuiker 2 eieren 60 gr zonnebloemolie 50 gr geraspte kokos 50 gr vers sinaasappelsap zestes van 1 sinaasappel 1 tl. abrikoosaroma 1 tl. vanillearoma 1 el. abrikozenconfituur 50 gr middelfijn griesmeel 1/2...
30 janvier 2020

Tulbandjes met sesamzaad

Tulbandjes met sesamzaad
Ingrediënten : 250 gr zachte boter 100 gr suiker een snufje zout 1 zakje vanillesuiker 380 gr farine abrikozen- of aardbeiconfituur 200 gr niet-geroosterde sesamzaad Bereiding : Doe de boter, suiker en vanillesuiker in de keukenrobot en meng tot je een...
14 janvier 2020

Maïzenakoekjes

Maïzenakoekjes
Ingrediënten : 250 g zachte boter 150 g bloemsuiker 1 ei + 1 eigeel 80 g maïzena 400 g bloem 1 tl. vanille van Algerije of aroma naar keuze een snufje zout Voor de afwerking : confituur, chocolade, caramel… Bereiding : Doe de boter, bloemsuiker, vanille...
14 janvier 2020

Koekjes met melkpoeder

Koekjes met melkpoeder
Ingrediënten : 150 gr zachte boter 250 gr bloem 50 gr suiker een zakje vanillesuiker of aroma naar keuze 25 gr melkpoeder (Nido) 1 ei een snufje zout Voor de afwerking : ½ tablet melkchocolade feuilletine (flinterdunne flensjes) Bereiding: Grill het melkpoeder...
Publicité
Publicité
12 janvier 2020

Notenkoekjes met confituur

Notenkoekjes met confituur
Ingrediënten : 125 gr margarine op kamertemperatuur 100 gr de bloemsuiker 100 gr gegrilde en fijngemalen notenmix (pindanoten, amandelen, walnoten en hazelnoten voor mij) 1 ei 1 el. pralinépasta (caramel voor mij) ½ zakje bakpoeder (5 gr) 250 – 300 gr...
11 janvier 2020

Kaneeltartelettes met confituur

Kaneeltartelettes met confituur
Ingrediënten : 200 gr gegrilde en grof gemalen amandelen 250 gr margarine 300 gr gemixte koekjes (Petit Beurre voor mij) 4 eieren 250 gr suiker 1 tl. kaneel 100 gr bloem Voor de afwerking : confituur (abrikoos of aardbei) bloemsuiker grof gemalen pistachenoten...
6 janvier 2020

Karamelkroontjes

Karamelkroontjes
Ingrediënten : 250 gr zachte boter 150 gr bloemsuiker 300 gr bloem een snufje zout 1 tl. bakpoeder 1 tl. vanille van Algerije 80-90 gr chocoladedruppels karamel zwarte chocolade eetbare glitterpoeder Préparation : Zeef de bloem en bakpoeder in een kom....
6 janvier 2020

Koekjes met chocoladeganache

Koekjes met chocoladeganache
Ingrediënten : 250 gr bloem 125 gr zachte boter 50 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 50 gr amandelpoeder 1 ei een snufje zout Voor de ganache : 100 gr melkchocolade 50 gr volle room Voor de afwerking : glittersuiker of suikerparels Bereiding : Meng de suiker,...
1 janvier 2020

Tulbandjes met pralin

Tulbandjes met pralin
Ingrediënten : 200 gr zachte boter 200 gr suiker 3 à 4 eigelen 100 gr maïzena 250 gr bloem 5 gr bakpoeder een snufje zout 1 tl. van Algerije (vanillepoeder) 2 el. p ralin (brésiliennenootjes) Voor de afwerking : Dulce de Leche pralin Bereiding : Zeef...
Publicité
Publicité
<< < 1 2 3 4 5 > >>
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité