750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité

Mijn Algerijnse keuken

26 mai 2020

Choco-karamel koekjes

Choco-karamel koekjes
Ingrediënten : 200 gr bloem 125 gr zachte boter 50 gr karamel (type Nestlé) 10 gr cacao (type Van Houten) 20 gr zonnebloemolie 1 eigeel 5 gr bakpoeder 1 tl. vanille van Algerjie een snufje zout 30 gr bloemsuiker Voor de afwerking : chocopasta karamel...
Publicité
Publicité
25 mai 2020

Kokostulbandjes

Kokostulbandjes
Ingrediënten : 400 gr bloem 150 gr geroosterde geraspte kokosnoot, gemengd met enkele druppels citroensap 150 gr bloemsuiker 250 gr zachte boter 2 eieren 1 zakje bakpoeder (10 gr) een snufje zout 1 tl. vanille van Algerije Voor de afwerking : chocolade,...
24 mai 2020

Kokoscakeje met gekonfijte kersen

Kokoscakeje met gekonfijte kersen
Ingrediënten : 220 gr gemalen geraspte kokosnoot 150 gr bloemsuiker 3 eieren zestes van een citroen 100 gr gekonfijte kersen (gesneden in kleine stukjes) 60 gr gesmolten boter 20 gr bloem 1 tl. vanille van Algerije Voor de afwerking : witte chocolade...
13 mai 2020

Mouskoutchou met chocoladedruppels

Mouskoutchou met chocoladedruppels
Ingrediënten : 1 glas = 200 ml 5 eieren 1 yoghurt (natuur of vanille) 1 glas suiker zeste van een citroen een zakje vanillesuiker een zakje bakpoeder (16 gr) 1 glas zonnebloemolie een snufje zout 80 gr chocoladedruppels (of meer) 1 el. azijn (facultatief)...
4 mai 2020

Tajine van gehaktballetjes en erwten

Tajine van gehaktballetjes en erwten
Ingrediënten : 5 tomaten in blokjes (gepeld en ontpit) 400 gr erwten (bevroren) 4 aardappelen 400 gr rundergehakt 2 rode uien 1 el. tomatenconcentraat 3 teentjes knoflook fijngehakte peterselie zout zachte paprika zwarte peper komijn ras el hanout gember...
Publicité
Publicité
1 mai 2020

Basboussa

Basboussa
Ingrediënten : 1 glas = 200 ml 5 eieren (klein kaliber) 3 glazen fijn griesmeel 1 glas suiker 1 glas zonnebloemolie 1 glas melk 2 zakjes bakpoeder (20 gr in totaal) 1 zakje vanillesuiker zestes van een sinaasappel Siroop : 2 glazen suiker 1 liter water...
22 avril 2020

Mabrousheh

Mabrousheh
Vandaag deel ik het Mabrousheh-recept van Nadia Tommalieh. Het is een populaire cake in het Midden-Oosten en kan vergeleken worden met de Algerijnse Mderbel. Men kan verschillende vullingen gebruiken: confituur, dadels, appels… Voor mijn cake gebruikte...
2 avril 2020

Chebakia cake

Chebakia cake
Ingrediënten : 3 eieren 150 gr suiker 1 el. honing 1 snufje zout 1 zakje vanillesuiker 150 gr zonnebloemolie 1/2 tl. kaneel 2 el. oranjebloesemwater 1 el. azijn 1/2 tl. gemalen venkelzaad 1/2 tl. gemalen anijszaad 180 gr bloem 1 zakje bakpoeder 50 gr...
28 mars 2020

Chocolademadeleines

Chocolademadeleines
Ingrediënten : 180 gr bloem 30 gr cacao (type Van Houten) 50 gr honing 2 eieren 70 gr melk 1 zakje bakpoeder (10 gr) 70 gr zwarte chocolade 200 gr boter 120 gr suiker Bereiding : Verwarm de oven op 160°. Mix de eieren, melk, suiker en honing tot een schuimig...
26 mars 2020

Marmercake met hazelnoot

Marmercake met hazelnoot
Ingrediënten (voor een cakevorm van 30 cm) : 250 gr margarine 350 gr bloemsuiker 6 eieren (300 gr) 400 gr bloem 1 zakje bakpoeder (10 gr) 1 tl. Vanille van Algerije (of zakje vanillesuiker) 1 snufje zout 100 gr melk 100 gr hazelnotenpoeder 30 gr cacao...
Publicité
Publicité
<< < 1 2 3 4 5 > >>
Mijn Algerijnse keuken
Publicité
Archives
Publicité